23 September 2015

kim kimiz?

kara kabare, 2012'de şirvan akan'ın yazdığı, selin zafertepe'nin yönettiği "meymenetsiz musibet" adlı oyunla perde açmış bir tiyatro topluluğudur. bu oyunu sahnelerken devam eden araştırmamız sonucunda, zaman kumbarası "zumbara" ile iletişim geçtik ve bir tiyatro eserini "zaman ödemesi" yoluyla seyirciyle buluşturmaktan büyük keyif aldık. böylece kara kabare, sahnedeki öz ve biçimin yanı sıra, tiyatronun "üretim/tüketim" biçimi üzerine de kafa yoran, bu alanda yeni yollar araştıran, kendi içinde hiyerarşi üretmemeye özen gösteren bir tiyatro oluşumu haline geldi. 

yeni oyunumuz "kamamber", şirvan akan tarafından yazılıp yönetilmiş, tek perdelik bir "arabesktease" olarak tasarlandı ve 2015 yılında, burcu halacoğlu, defne koldaş, nilay erdönmez ve selin zafertepe tarafından, zeynep tünay'ın canlı dj performansıyla galataperform'da sahnelendi. 2016 sezonunda maya sahnesinde perde açan oyun, armağan ekonomisi yöntemiyle seyircisiyle buluşuyor.


iletişim: karakabare@gmail.com


Kuruluşumuzdan beri birlikte çalıştıklarımız: 


burcu halaçoğlu
istanbul bilgi üniversitesi sahne sanatları bölümünden mezun oldu. 2011 yılında uluslararası atölyelerde michael chekhov’un oyunculuk tekniği üzerine eğitim almaya başladı. michael chekhov’un 'oyuncuya' isimli kitabını çevirdi; kitap 2014 yılında yayınlandı. kurucularından olduğu tiyatroPOL’de yazar ve yönetmen olarak yer aldı. şu anda istanbul üniversitesi tiyatro eleştirmenliği ve dramaturji doktora programında eğitimine devam etmekte ve istanbul bilgi üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. aynı zamanda michael chekhov’un oyunculuk tekniği üzerine atölyeler gerçekleştirmekte, özel tiyatrolarda oyunculuk yapmakta, kara kabare çatısı altında "kamamber" oyununda rol almaktadır. 




defne koldaş


mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi sanat tarihi bölümünden mezun olduktan sonra londra'da müzikal oyunculuk konusunda yüksek lisans yapmıştır. halen çeşitli müzikallerde rol almaktadır. kara kabarenin kuruluşunda bulunmuş, ilk oyunları "meymenetsiz musibet"te rol almış, bu oyunda şarkı söylemenin yanı sıra, koreografileri de şirvan akan'la birlikte gerçekleştirmiştir. bestelerin bir kısmını üstlendiği "kamamber" oyununda rol da almaktadır.






gözde berberoğlu özen

küçüklükten beri müzikle ilgilenen gözde berberoğlu özen'in aldığı keman eğitimi, gitar ve tuşlu çalgılar gibi farklı enstrümanları da çalmasının önünü açtı. üniversitede matematik bilgisayar bölümünde okurken, müzik kulübünde konser organizasyonları yaparak ve konserler vererek yer aldı. mezuniyetinden beri internet sektöründe çalışıyor. iki sezondur NTV radyo’da yayınlanan “masal bu ya” programının müziklerini besteleyip çalmaya devam ediyor. kamamber’e özgün besteleriyle eşlik etmekte.







hakan çeliker

mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi devlet konservatuarında eğitim gördü. çeşitli dizilerde rol almanın yanı sıra müzikle de uğraştı. kara kabare ekibinin "meymenetsiz musibet" oyununda rol almış, ve canlı müzik yapmıştır; bu oyunun bestelerinin bir kısmı da kendi eseridir.





mustafa polat
1991 yıllında adana'da doğdu. lisede başlayan oyunculuk maratonu, üniversite hayatında da devam etti. 8 ay boyunca duru tiyatro konservatuvara hazırlık kursuna, 5 ay boyunca metot oyunculuk kursuna gitti. yeditepe üniversitesi'nin tiyatro kulübüne girerek ayak bacak fabrikası ve vişne bahçesi gibi oyunlarda yer aldı. 2011 yılında istanblue ve coca cola reklamlarında boy göstererek profesyonel hayata adım atmış oldu. 2012 yılında vizyona giren "toprağın çocukları" adlı sinema filminde oynadı. kara kabare ekibine 2012 - 2013 sezonunda katıldı ve teknik destekçi olarak görev aldı.



nilay erdönmez
1986'da istanbul'da doğdu. mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi devlet konservatuarı oyunculuk bölümünü bitirdi. çeşitli ödenekli ve özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. sevdaluk ve bir zamanlar osmanlı kıyam dizilerinde rol aldı. 2012'de gözetleme kulesi adlı filmde rol aldı. 19. Altın Koza Film Festivali, 18. Nürnberg, Türkiye-Almanya Film Festivali, Brasilia Uluslararası Film Festivali, Brezilya, 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali ve RxSM Film Expo, A.B.D festivalinden en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülerek döndü. kara kabare kadrosunda "kamamber" oyununda oynamanın yanı sıra eğitmenlik yapmaya da devam etmektedir.




selin zafertepe
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi devlet konservatuarı tiyatro bölümünü bitirdikten sonra çeşitli tiyatro oyunlarında ve dizilerde rol aldı. "meymenetsiz musibet" oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. hala karaka kabare ekibi içinde "kamamber" oyununda oyuncu olarak sahneye çıkmaktadır.





şirvan akan
1981 yılında istanbul'da dünyaya gelmiştir. belçika'da choréart okulundan jazz dance, bilgi üniversitesi atölyeleri - mustafa kaplan'dan ise modern dans sertifikası almıştır. mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro - oyunculuk bölümünü bitirdiği 2006 yılından itibaren beşiktaş prodüksiyon tiyatrosu, devlet tiyatrosu, dostlar tiyatrosu, tiyatro ak'la kara gibi kurumlarda oyuncu, yönetmen, dansçı ve koreograf olarak çalışmıştır. 2011'de dördüncü oyunu meymenetsiz musibet'i yazmış, bu oyunda rol almış, bu oyundaki dostlarıyla kara kabare ekibini kurmuştur. yazdığı beşinci oyun olan ve 2016 direklerarası "özgün yeni oyun ödülü"ne layık görülen "kamamber", kendi rejisiyle kara kabare çatısı altında sahnelenmeye devam etmektedir.

1 comment: